Politica de confidențialitate

1.1. SC MLS SRL, persoana juridica romana cu sediul in Timisoara, Cal. Dorobantilor, Bl. 9, Sc. B, Ap. 19, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J35/1001/200, cod fiscal RO 16311704, conform Regulamentului (UE) 2016/679 si al Consiliului din 27 aprilie 2016, privind protectia datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra. 

1.2. SC MLS SRL colecteaza urmatoarele date cu caracter personal, pe paginile Site-ului sau, numai cu acordul voluntar al Clientului: nume, prenume, adresa de resedinta, adresa de e-mail, varsta, date din permisul de conducere, date din cartea de identitate, cetatenia.

1.3. Toate aceste date cu caracter personal sunt colectate cu buna-credinta, prin mijloace manuale sau automatizate, pentru a indeplini urmatoarele scopuri:

1.4. Prin completarea datelor sale, fiecare Client isi exprima consimtamantul liber ca SC MLS SRL sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Regulamentului European 679/2016. 

1.5. Potrivit legislatiei in vigoare, aveti urmatoarele drepturi:

  1. De a accesa: puteti obtine informatii referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal si o copie a acestor date personale.
  2. De a corecta: in cazul in care considerati ca datele cu caracter personal sunt inexacte sau incomplete, puteti solicita modificarea corespunzatoare a acestor date personale.
  3. De a sterge: puteti solicita stergerea datelor cu caracter personal, in masura permisa de lege.
  4. De a restrictiona: puteti solicita restrictionarea procesarii datelor cu caracter personal.
  5. De a obiecta: puteti obiecta la prelucrarea datelor cu caracter personal din motive legate de situatia dumneavoastra particulara. Aveti dreptul absolut de a va opune prelucrarii datelor cu caracter personal in scopuri directe de marketing, care include si profilarea in legatura cu acest marketing direct.
  6. De a va retrage consimtamantul: in cazul in care v-ati dat acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aveti dreptul sa va retrageti acordul in orice moment.
  7. Privind portabilitatea datelor: in cazul in care este aplicabil din punct de vedere legal, aveti dreptul sa    vi se returneze datele personale pe care ni le-ati furnizat sau, daca este fezabil din punct de vedere tehnic, sa fie transferate catre o terta parte.
  8. Daca doriti sa exercitati drepturile enumerate mai sus, va rugam sa trimiteti o scrisoare sau un e-mail la urmatoarea adresa office@rocab.ro.  In conformitate cu regulamentul aplicabil, in cazul in care considerati ca s-a incalcat vreun drept,  aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere competenta: ANSPDCP - www.dataprotection.ro

1.6. Politica de confidentialitate SC MLS SRL se refera la datele furnizate de catre Client prin formularul de contact disponibil in sectiunea „Contact” a site-ului, prin formularul de abonare la newsletter sau prin pagina de Calculator leasing operational. SC MLS SRL. nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara site-ului.

1.7. Pastrarea datelor cu caracter personal. Datele cu caracter personal vor fi pastrate pe durata de timp necesara sau permisa pentru indeplinirea scopurilor indicate in aceasta Declaratie, cu respectarea prevederilor legislative aplicabile. Criteriile utilizate pentru stabilirea perioadei de pastrare a datelor cu caracter personal includ:

1.8. SC MLS SRL se obliga ca datele colectate ale Utilizatorului/Clientului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Clientului/Utilizatorului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

1.8.1. Exceptie de la prevederile art. de mai sus va face situatia in care transferul/ accesarea/ vizualizarea/ etc. este ceruta de catre organele abilitate ale statului in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii unui eveniment. 

SC MLS SRL este inregistrat ca operator de date cu caracter personal, numarul .........

Politica de utilizare a cookie-urilor

Acest website foloseste fisiere de mici dimensiuni denumite “cookie”-uri pentru a ne ajuta sa va oferim o experienta cat mai placuta atunci cand navigati pe site-ul nostru. Aflati in continuare mai multe informatii despre cookie-uri dar si modalitatile de administrare ale acestora.

Daca considerati ca informatiile din aceasta pagina nu sunt suficiente pentru a naviga in siguranta, va rugam sa ne contactati.

Ce este un cookie?

Cookie-urile sunt fisiere de mici dimensiuni, formate din litere si numere, stocate de catre browserul pe care il folositi (de exemplu: Internet Explorer, Mozilla etc) pentru a naviga pe Internet de pe PC, laptop sau terminalul mobil. Aceste mici fisere permit site-urilor web sa retina si sa pastreze informatii utile despre preferintele utilizatorului. Puteti sa va imaginati cookie-ul ca un soi de memorie personala a fiecarui website pe care il vizitati, astfel incat, acesta sa va recunoasca cand reveniti si sa reactioneze expunandu-va informatia preferata cat mai rapid.

Cum functioneaza un cookie?

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un webserver unui browser de Internet si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatii de pe hard drive-ul utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Atentie: cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele maimulte cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un webbrowser (utilizatorul) si un webserver anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel webserver din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o experienta placuta de navigare si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de viata a unui cookie?

Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de utilizatorul a parasite website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc “third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Exemple:

Cookie-uri pentru analiza vizitatorilor

De fiecare data cand un utilizator viziteaza acest site softul de analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a utilizatorului. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Browserul ne va spune daca aveti acest cookie, iar daca nu, vom genera unul. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac.

Atat timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. Daca sunteti inregistrat putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile nu sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot rula autonom. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.

Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara proveniti. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – chiar si atunci cand sunteti pe pagina noastra in limba romana sau in alta limba primiti aceeasi reclama.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti inregistrat si daca aveti permisiunea pentru un serviciu anume. De asemenea, ne permite sa asociem orice comentariu pe care il postati pe site-ul nostru cu username-ul dvs. Daca nu ati selectat “pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat cand veti inchide browserul sau calculatorul.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar.

Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentu o mai buna targetare a publicitatii, pentru a arata de exemplu reclame despre vacante, daca utilizatorul a vizitat recent un articol pe site despre vacante. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

De asemenea, setam cookie-uri anonime si prin alte site-uri pe care avem publicitate. Primindu-le, astfel, noi le putem folosi pentru a va recunoaste ca vizitator al acelui site daca ulterior veti vizita site-ul nostru, va vom putea livra publicitatea bazata pe aceasta informatie.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea pe care o gasiti pe acest site apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cat de multe persoane au fost expuse unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cate persoane au fost expuse de mai multe ori la aceeasi reclama.

Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar acest site nu are acces pentru a citi sau scrie aceste cookie-uri. Cookie-urile celor terte parti pot fi folosite pentru a va arata publicitatea targeta si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea dvs pe acest site.

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site.

De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters.

Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii: